Αρχική Χάρτης Πλοήγησης Αναζήτηση
 

 

Ο Βουλευτής Ν. Λέσβου κ. Νίκος Σηφουνάκης με αναφορά του προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αλέξανδρο Κοντό ζητά τη μη κατάργηση της τοπικής ρυθμιστικής στη Νήσο Λήμνο για το κυνήγι της πέρδικας και συγκεκριμένα να επιτρέπεται το κυνήγι μόνο τις Κυριακές, όπως συνέβαινε μέχρι σήμερα.
Το πλήρες κείμενο της αναφοράς έχει ως εξής:

ΑΝΑΦΟΡΑ
Προς:Tον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
κ. Αλέξανδρο Κοντό

Σχετ. η από 04/09/2008 επιστολή του 5ου Κυνηγετικού Συλλόγου Λήμνου

Καταθέτω επιστολή του 5ου Κυνηγετικού Συλλόγου Λήμνου που ήδη σας έχει κοινοποιηθεί με αίτημα τη μη κατάργηση της τοπικής ρυθμιστικής στη Νήσο Λήμνου για το κυνήγι της πέρδικας.
Συγκεκριμένα ο Κυνηγετικός Σύλλογος προτείνει μεταξύ άλλων το κυνήγι της πέρδικας να επιτρέπεται μόνο τις Κυριακές, όπως συνέβαινε μέχρι τώρα.
Το αίτημα του Κυνηγετικού Συλλόγου υποστηρίζεται με σύμφωνη γνώμη της Διεύθυνσης Δασών Λέσβου. Η τοπική κοινωνία δραστηριοποιήθηκε με αφορμή πληροφορίες ότι δρομολογούνται ρυθμίσεις για να καταργηθούν οι τοπικοί περιορισμοί και να επιτραπεί το κυνήγι της πέρδικας στη Λήμνο Τετάρτη- Σάββατο-Κυριακή, κάτι που θα οδηγήσει σε αφανισμό το σχεδόν μοναδικό ενδημικό θήραμα που έχει απομείνει στο νησί.
ΝΙΚΟΣ ΣΗΦΟΥΝΑΚΗΣ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν. ΛΕΣΒΟΥ